top of page
Εικόνα συγγραφέαBoating-greece

To studio Christian Oliver Design παρουσιάζει το νέο 59m Concept Fifty-Nine yacht!


concept 59 Christian Oliver Design boatinggreece

To studio Christian Oliver Design αποκάλυψε τις λεπτομέρειες του concept superyacht 59 μέτρων, «Concept Fifty-Nine».Σύμφωνα με το στούντιο. το superyacht διαθέτει ειδυλλιακές εξωτερικές αναλογίες και επιφάνειες γάστρας σε σχήμα δάκρυ.

Tο Concept Fifty-Nine μπορεί να υπερηφανεύεται για έναν εκτιμώμενο όγκο 900 GT και έχει βασικά χαρακτηριστικά που συνήθως βρίσκουμε σε μεγαλύτερα yachts.

concept 59 Christian Oliver Design boatinggreece

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του Concept Fifty-Nine είναι το γενναιόδωρο beach club, με θερμαινόμενη πισίνα βάθους 1,2 μέτρων. Η πισίνα βρίσκεται κοντά στη στάθμη του νερού, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να έχουν οπτική επαφή με τη θάλασσα και το θαλάσσιο περιβάλλον. Υπάρχουν ενσωματωμένα καθίσματα στις πλαϊνές γάστρες ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να χαλαρώνουν και να απολαμβάνουν.

Το beach club είναι επίσης διαθέτει bar, γυμναστήριο και αποδυτήρια. Προχωρώντας στο χώρο ηλιοθεραπείας, ένας μοναδικός κινηματογραφικός χώρος είναι εξοπλισμένος με καθίσματα lounge, τα οποία μπορούν να περιστρέφονται προς την οθόνη για άνετες κινηματογραφικές βραδιές.

concept 59 Christian Oliver Design boatinggreece

Όσον αφορά τη διαμονή, το Concept Fifty-Nine περιλαμβάνει πέντε καμπίνες στο κάτω κατάστρωμα, μία από τις οποίες είναι μια VIP σουίτα. Επιπλέον, η σουίτα ενός ιδιοκτήτη βρίσκεται στο κεντρικό κατάστρωμα και είναι πλήρης με ιδιωτικό γραφείο και ευρύχωρο δωμάτιο-ντουλάπα. Το superyacht έχει επίσης χώρο να φιλοξενήσει μέλη του πληρώματος σε έξι καμπίνες στο κάτω κατάστρωμα, καθώς και στην καμπίνα του καπετάνιου στο κατάστρωμα της γέφυρας.

concept 59 Christian Oliver Design boatinggreece

Δύο tender μήκους 7,3 μέτρων αποθηκεύονται μπροστά στην πλώρη του Concept Fifty-Nine, διασφαλίζοντας έτσι άφθονο χώρο στο πίσω μέρος για την ψυχαγωγία των επισκεπτών. Εκτεταμένα ανοίγματα παραθύρων υπάρχουν και στα τρία καταστρώματα του superyacht για απρόσκοπτη σύνδεση μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού.

concept 59 Christian Oliver Design boatinggreece

Όσον αφορά τις επιδόσεις του, το Concept Fifty-Nine μπορεί να φτάσει σε εκτιμώμενη ταχύτητα πλεύσης 14 κόμβων και τελική ταχύτητα 16 κόμβων, ανάλογα με το σύστημα πρόωσης. Η τρέχουσα θέση και διάταξη του μηχανοστασίου είναι για ένα παραδοσιακό ζεύγος ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά υπάρχει η ευκαιρία να χρησιμοποιηθεί μια εναλλακτική μέθοδος πρόωσης.

concept 59 Christian Oliver Design boatinggreece
«Αυτό που κάνει αυτό το έργο μοναδικό είναι ότι σχεδιάστηκε ταυτόχρονα ως άσκηση styling εσωτερικού και εξωτερικού. Αντί να σχεδιάζω σε ένα καθορισμένο μήκος, άφησα το μήκος να αποκαλυφθεί αφού δημιουργηθούν οι χώροι.» ανέφερε ο Christian Oliver και συνέχισε «Οι ειδυλλιακές εξωτερικές αναλογίες προορίζονται να καλύψουν το σχήμα μεγάλου όγκου με μια διαχρονική σιλουέτα που αποπνέει επίσης μια φρέσκια, μοντέρνα αίσθηση».



Commentaires


bottom of page