top of page
Εικόνα συγγραφέαBoating-greece

Η RAYMARINE θέτει ένα νέο πρότυπο στις λειτουργίες εμπορικών σκαφών


raymarine new technology

Η Raymarine αναστατώνει την εμπορική ναυτιλιακή αγορά με ένα οικονομικά αποδοτικό και εύκολο στην εγκατάσταση, σύστημα ραντάρ ζώνης X στερεάς κατάστασης συμβατό με τον IMO - το ραντάρ Pathfinder. Κατασκευασμένο στην αποδεδειγμένη και βραβευμένη τεχνολογία ραντάρ στερεάς κατάστασης της μάρκας, το Pathfinder έχει σχεδιαστεί για σκάφη CAT 2 και CAT 3 SOLAS.


Διαθέσιμο σε διαμορφώσεις CAT2 και CAT3, αυτό το επαναστατικό σύστημα ραντάρ είναι ιδανικό για πλοία έως 10.000 τόνους, συμπεριλαμβανομένων σκαφών superyacht, megayacht και OSV/βαθιάς. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής στερεάς κατάστασης, το σύστημα προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες ανάλυσης και ανίχνευσης ακόμη και στις πιο δύσκολες θαλάσσιες συνθήκες. Συμβατό με τα πρότυπα IEC 62288 και IEC 62388 του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), αυτό το ραντάρ ξεχωρίζει για τη μειωμένη συντήρηση, τη βελτιωμένη μακροζωία και την ευκολία λειτουργίας του. Το ραντάρ Pathfinder X-Band έχει ρυθμιστεί να επαναπροσδιορίσει την διάγνωση της θαλάσσιας κατάστασης, καθιστώντας τα ταξίδια σε δύσκολα περιβάλλοντα ασφαλέστερα και πιο προβλέψιμα.

Ο Grégoire Outters, Γενικός Διευθυντής της Raymarine δήλωσε:

«Η Raymarine έχει αποδεδειγμένο ιστορικό σχεδιασμού έξυπνων, αποτελεσματικών και κορυφαίων στον κλάδο ηλεκτρονικών ειδών για σκάφη αναψυχής. Το κομψό και στιβαρό σύστημα Pathfinder είναι η τέλεια λύση για εμπορικά πλοία και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που το απελευθερώνουμε σε αυτόν τον ζωτικό τομέα.»

raymarine new radar

Παρέχοντας εξαιρετική ευκρίνεια, το Pathfinder οδηγείται από μια κεραία ανοιχτής συστοιχίας χαμηλού προφίλ χωρίς ανεμιστήρες, έξι ποδιών και χαμηλού προφίλ. Προσφέρει στα πληρώματα ανώτερο διαχωρισμό στόχων και αυξημένη ανάλυση μακράς εμβέλειας χρησιμοποιώντας τεχνολογία συμπίεσης παλμών CHIRP και beam sharpening τεχνολογία. Ο πομπός στερεάς κατάστασης παρέχει απόδοση που υπερβαίνει τα 12 kW magnetron και το σύστημα πληροί και υπερβαίνει όλες τις απαιτήσεις απόδοσης του ΙΜΟ για την ανίχνευση στόχου.

Με το μισό βάρος συγκρίσιμων εμπορικών συστοιχιών ραντάρ, το σύστημα Pathfinder είναι εύκολο στην εγκατάσταση και διαθέτει καλώδιο μικρής διαμέτρου, απλοποιώντας τις διαδρομές και μειώνοντας τον χρόνο εγκατάστασης κατά ημέρες. Επιπλέον, διατίθεται με βάσεις κονσόλας, βάσεις καταστρώματος ή επιτραπέζιες βάσεις για ευκολία στη μετασκευή.


raymarine new radar

Το σύστημα Pathfinder διαθέτει άφθονες θύρες εισόδου και εξόδου, επιτρέποντας την πλήρη προσαρμογή και τη δυνατότητα προσθήκης λειτουργικότητας στο μέλλον. Οι οθόνες, που διατίθενται σε 16 ή 19 ιντσών για σκάφη CAT 3 ή 22 ή 24 ιντσών για CAT 2, είναι οι πιο φωτεινές στην αγορά, αυξάνοντας σημαντικά τη μακροζωία του συστήματος. Οι οθόνες προστατεύονται με την τεχνολογία νανο-επικάλυψης HydroTough™ της Raymarine, η οποία απωθεί τους ρύπους του νερού και του λαδιού, ενώ προσφέρει ανάλυση HD και εξαιρετική ορατότητα στο ηλιακό φως. Ακολουθώντας μια βασική προσέγγιση στην εμπειρία του χρήστη, η Raymarine έχει σχεδιάσει μια νέα διεπαφή που επιτρέπει την πρόσβαση σε κρίσιμα χαρακτηριστικά χωρίς να αποσπά την προσοχή από την κύρια οθόνη του ραντάρ.



Comentários


bottom of page